Mitä kalevalainen jäsenkorjaus on?

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinnehoito, jonka juuret ovat jo Kalevalassa. Se on kokonaisvaltainen hellä hoito, joka perustuu kineettisten ketjujen ja kudosnestekierron tasapainottamiseen aina jalkapohjista kallonrajaan saakka mobilisaatiokäsittelyn avulla. Tällöin ei päädytä hoitamaan ainoastaan kipukohtaa, vaan hoidetaan myös ongelman aiheuttaja, joka usein saattaa olla aivan jossain muualla kuin kipu.

Hoidon alussa pyritään selvittämään vaivan alkuperä ja analysoidaan sen aiheuttamia muutoksia tasapainotekijöissä. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tukirakenteet saatetaan paikoilleen pehmeästi hermoratojen ja kudosnestekierron pinnetiloja vapauttaen, faskioita eli lihaskalvoja käsitellen, niveliä mobilisoiden ihmisen omia liikeratoja hyödyntäen (ei niksauttamalla) ja arpikudoksia pehmentäen. Näin kipu ja kireydet poistuvat ja keho palautuu luonnolliseen tasapainotilaansa.

Kenelle hoito sopii?

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii aivan kaiken ikäisille, myös ihan pienille vauvoille. Siitä on saatu apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin kuten jalkojen virheasentoihin, iskias- ja noidannuoli -tyyppisiin vaivoihin, niska-hartiaseudun kipuihin ja jännitystiloihin, migreeniin ja lihasjännityksistä johtuviin päänsärkyihin, tennis- ja golfkyynärpäähän, jäätyneeseen olkapäähän, rannekanava oireyhtymään ja muihin hermojen pinnetiloihin sekä vauvojen koliikkivaivoihin jne.

Akuuteissa tulehduksissa, traumoissa tai kasvaimissa ei kalevalaista jäsenkorjausta voi tehdä. Synnytyksen ja leikkausten tai vakavien traumojen jälkeen on hyvä antaa kehon parantua jonkin aikaa ennen hoitoon hakeutumista. Sen sijaan ennen leikkauksia on hyvä käydä hoidossa, jotta elimistö on mahdollisimman hyvässä tasapainossa ja toipuminen voi alkaa vauhdilla leikkauksen jälkeen. Jos epäilet voitko tulla kalevalaiseen jäsenkorjaukseen, tarkista asia lääkäriltäsi ennen hoitoon tuloa.

Mihin kalevalainen jäsenkorjaus auttaa?